NOORDWIJK –  In een pand aan de De Scheysloot werden dinsdagochtend 24 november twee kleine hennepkwekerijen en de benodigdheden voor een synthetisch drugslab aangetroffen. De bewoonster en haar partner zijn aangehouden en zitten vast voor verhoor.

Agenten kregen onlangs de woning, de bovenverdieping van het pand, in het vizier en besloten een onderzoek in te stellen. Met een warmtebeeldcamera werd vastgesteld dat er van deze specifieke woning meer warmte afstraalde dan van de omliggende panden. Ook bleek het stroomverbruik afwijkend te zijn. Op basis van deze bevindingen werd een machtiging tot binnentreden afgegeven en gingen agenten dinsdagochtend de woning binnen.

In twee kasten bleek hennep te worden gekweekt waarop de 48-jarige bewoonster werd aangehouden. Ook haar partner die even later ter plaatse kwam, een 59-jarige Noordwijker, werd aangehouden. Tijdens de doorzoeking van het pand troffen agenten vervolgens in de bedrijfsruimte op de benedenverdieping alle benodigdheden voor een synthetisch drugslab aan, waaronder apparatuur, ketels en chemicaliën.

Een speciaal team van de Landelijke Eenheid kwam naar het pand om de goederen voor het drugslab op een veilige manier af te voeren.  De hennepkwekerijen zijn eveneens ontmanteld en afgevoerd. Ook werd een auto en een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen. Beide verdachten zijn ingesloten op het politiebureau. Politie Noordwijk onderzoekt de zaak.

De productie van synthetische drugs is niet alleen verboden, het brengt ook grote risico’s met zich mee. Bij de productie worden zuren en licht ontvlambare oplosmiddelen gebruikt. De kosten voor het ontruimen van een drugslab en het opruimen van het afval worden betaald met ons belastinggeld. De productie van synthetische drugs is vaak in handen van zware criminelen. Telers en laboranten worden steeds vaker slachtoffer van geweldsdelicten en ripdeals. Maar niet alleen de daders lopen gevaar, jij ook. Criminelen deinzen niet terug voor geweld, wat zorgt voor onveilige situaties. Chemisch afval van de druglabs is een bedreiging voor het milieu en kan brandwonden veroorzaken.

Bron/tekst: Politie.nl

Foto’s: Menno Plug

Cookievoorkeuren wijzigen