NOORDWIJKERHOUT – Op zaterdagochtend is er brand uitgebroken in sporthal de Schelft aan de Maandagsewetering in Noordwijkerhout. De brand gaat/ging gepaard met een flinke rookontwikkeling en al snel werd er groots opgeschaald.

De opschaling was uiteindelijk “zeer grote brand” en “GRIP 1”. De brand was uitslaand en woedde in het dak. De brandweer riep aanvankelijk op om ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te schakelen, wat later werd bijgestaan door een NL Alert i.v.m. de rookoverlast. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Update 11.30 uur:

De brandweer kan de brand in het dak moeilijk blussen. Er is een zogenoemde stoplijn gemaakt in het dak zodat de brand niet kan overslaan naar het naastgelegen zwembad. Ook uit het dak van de sporthal zelf komen inmiddels grote vlammen, dit gaat gepaard met dikke zwarte rookwolken.

Update 12.00 uur:

Inmiddels staat het hele dak van de sporthal in brand. De rookontwikkeling is enorm. De brandweer roept wederom op ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen. Er zijn meetploegen van de brandweer in de omgeving en die meten geen bijzondere waarden.(Rook is altijd giftig) Ook kan de brandweer melden dat er geen asbest in het dak zit.

Foto’s: Bart van der Lans, Thomas van Staveren en Ingezonden via onze WhatsApp-Tiplijn

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen