WADDINXVEEN – Op maandagavond werd de brandweer opgeroepen voor een “buitenbrand industrie” aan de Plasweg in Waddinxveen. Het ging hierbij om een elektrakast waar veel rook uitkwam.

Na aankomst zette de politie gelijk de straat af en mocht niemand er meer langs. De brandweer kon nog niks doen en moest wachten op netbeheerder Stedin, Nadat de monteurs van deze organisatie er waren, hebben zij ervoor gezorgd dat de verdeelkast spanningsloos werd gemaakt. Hierop heeft men, met enige moeite, de kast kunnen openen om het af te blussen. Nadat dit was gebeurd, is er met water nageblust. Hierna heeft de brandweer de situatie overgedragen aan Stedin, welke reparatiewerkzaamheden uit zal gaan voeren. Hierop kon de weg weer vrijgegeven worden. Voor zover bekend is er nergens stroom uitgevallen.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen