Valkenburg РDe roeiboot die dinsdagavond zonk na een aanvaring is woensdag geborgen. Bij de aanvaring raakte zeven personen te water, ̩̩n persoon moest gereanimeerd worden en ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Dinsdagavond botste een duwboot met duwbak frontaal op een roeiboot, dit gebeurde nabij de Joop van der Reijdenbrug over de Oude Rijn. Diverse firma’s zijn woensdag bezig geweest met de berging van de gezonken negenmeter lange roeiboot.

Er werd ondermeer een duiker ingezet om de roeiboot aan de kraan vast te koppelen. Onder toeziend oog van de VOA Water van de Landelijke Eenheid, en tientallen toeschouwers, werd de sloep uit het water gehaald. De roeiboot word meegenomen voor nader onderzoek. De vaarweg tussen Leiden en Katwijk is sinds dinsdagavond afgesloten geweest en kon woensdag weer open.

Foto’s Josh Walet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor de website van Avilet

 

Cookievoorkeuren wijzigen