Valkenburg – Dinsdagavond heeft er een aanvaring plaatsgevonden tussen een duwboot met duwbak en een sloep. Na de aanvaring raakte zeven personen te water volgens een woordvoerder.

Het ongeval gebeurde rond 20.15 uur nabij de Joop van der Reijdenbrug in Valkenburg. Door onbekende oorzaak botste de twee vaartuigen met elkaar en raakte de opvarende van de sloep te water. Omstanders hebben één slachtoffer uit het water gehaald en vervolgens gereanimeerd, hulpdiensten namen de reanimatie vervolgens over. Zes andere opvarende konden zelfstandig de kant bereiken. Er kwamen zeven ambulances en diverse duikteams van de brandweer ter plaatse. Uit voorzorg zochten de brandweerduikers de Rijn af naar mogelijke slachtoffers, na dat bekend werd dat er niemand meer vermist was werd de zoekactie gestaakt.

Alle opvarenden zijn in verschillende ambulances ter controle naar het ziekenhuis vervoerd, hun toestand is onbekend.. De politie (Landelijke Eenheid) gaat onderzoek doen naar de toedracht van de aanvaring. Het vaarwegverkeer is voorlopig gestremd.

Foto’s Jelle Corstens, Wouter Hoeben en Jasper van Reenen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor de website van Avilet

 

Cookievoorkeuren wijzigen