Alphen aan den Rijn – Vrijdag op zaterdagnacht is er brand uitgebroken in een woning op de 3e etage van de Marsdiepflat. De brandweer schaalde op tot grote brand.

Rond 4.05 uur werd de brandweer opgeroepen voor de woningbrand, direct bij aankomst kwam er al veel rook vrij en werd er opgeschaald naar middelbrand. De politie begon direct met het ontruimen van de flat. De brandweer had het vuur na enige tijd onder controle, de schade aan de woning is groot.

De ongeveer tachtig evacueerde bewoners werden al snel opgevangen is het naast gelegen Ashram College. Omdat de brandweer vrijwel alle woningen wilde controleren op rook en koolmonoxide moesten bewoners hun sleutels afgeven bij de politie en kon de brandweer vervolgens woning voor woning controleren.

Ook kwamen er meerdere ambulances ter plaatse uit voorzorg, uiteindelijk is één persoon vanwege rookinhalatie vervoerd naar het ziekenhuis.

De oorzaak van de brand is niet bekend.

Foto’s en video Josh Walet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen