Nieuwveen / De Kwakel – In de Amstel vlakbij de Tolhuissluis tussen Nieuwveen en de Kwakel is zondagmiddag een plezierjachten volledig uitgebrand. De hulpdiensten rukte massaal uit omdat er acht op varende aan boord waren toen de brand uit brak.

De brand brak rond 12.10 uur uit op de rivier de Amstel. De acht opvarende sprongen direct in het water en konden zichzelf redden door naar de kant te zwemmen, uit voorzorg werden er diverse ambulances en het MMT gealarmeerd. Gelukkig raakte er niemand gewond.

De brandweerkorpsen Nieuwveen, Leimuiden en Aalsmeer kwamen ter plaatse om de brand te blussen. Hoewel de brandweer snel ter plaatse was konden zij niet voorkomen dat het jachtje volledig uitbrandde.

De oorzaak van de brand is niet bekend.

Foto’s Marco Carels en Rens den Oude

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen