Gouda – Na aanleiding van een oproep tot rellen is de politie met veel eenheden ter plaatse geweest in de wijk Korte Akkeren in Gouda. Dankzij de politie-inzet bleven ongeregeldheden uit.

Dinsdag ging er een oproep rond tot rellen op social media. In het bericht op o.a. Snapchat stond dat iedereen om 21.45 aanwezig moest zij bij de Westerschool, iedereen uit Gouda en uit andere steden zijn welkom. “Trek goeie kleren aan en zorg dat je gezicht bedekt is”, zo luidde de boodschap.

Diverse politie eenheden, waaronder het Parate Peloton (PP),  waren zichtbaar aanwezig rondom de Westerschool aan de Jacob van Lennepkade, dat was de locatie die in het bericht stond. Jongeren die een kijkje kwamen nemen werden door agenten weggestuurd. Zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht, wel werden er personen gefouilleerd in de omgeving van de Westerschool

Foto’s Josh Walet

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen