ALPHEN AAN DEN RIJN – Op zaterdagavond kreeg in Alphen een auto een stopteken van de politie. De bestuurder besloot echter dit stopteken te negeren en ging ervandoor, dit resulteerde in een wilde achtervolging door de wijken het ‘Rooie dorp’ en het ‘Groene Dorp’.

Op het Groenewerk kwam het voertuig tegen een woning tot stilstand. Hierop zetten de drie inzittenden het op een lopen en werd er een zoektocht op touw gezet. In de omgeving zochten vele politie-eenheden, ondersteund door de politiehelikopter, naar de drie verdachten.

De politie kon, omdat zij hun herkende, twee van de drie personen aanhouden. De bestuurder was volgens de politie niet in het bezit van een rijbewijs. De schade aan de woning valt gelukkig mee, de auto is door een politieberger meegenomen.

Dit item is tot stand gekomen na tips via onze WhatsApp tiplijn. Heeft u ook een tip? Laat het ons weten via 0626923930!

Foto’s: Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen