Leiden – In het bedrijfspand aan de Rooseveltstraat in Leiden waar afgelopen dinsdag onderzoek werd gedaan is een ruimte aangetroffen waarin vermoedelijk verdovende middelen zijn bewerkt, dit meldt het Openbaar Ministerie. Het onderzoek was onderdeel van een groot internationaal onderzoek tussen de Poolse en Nederlandse politie.

Dinsdag werd er in Leiden een 44-jarige man aangehouden, later die dag meldde een 68-jarige man zichzelf bij de politie. Donderdag zijn beide voorgeleid aan de rechter-commissaris en zij blijven 14 dagen vast zitten. Ook in Polen zijn er aanhoudingen verricht, er zijn daar zes personen aangehouden die ervan worden verdacht grondstoffen voor drugs te hebben geleverd.

Na een tip van de Poolse politie startte het onderzoek dat ruim een jaar ging duren. Een criminele groep zou zich hebben bezig gehouden met transporteren van grondstoffen uit Polen die in Nederland worden omgezet tot drugs, waaronder XTC. Doordat de politie de levering uit polen volgde kwamen de dinsdag aangehouden personen in beeld bij de politie.

Een 50-jarige man uit Leiden is de hoofdverdachte samen met zijn 33-jarige Poolse vriendin. Beide zijn met 4 andere verdachte dinsdag aangehouden in Polen.

Foto’s Josh Walet

Cookievoorkeuren wijzigen