Alphen aan den Rijn – Maandag op dinsdagnacht werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een voertuig te water langs de Westkanaalweg tussen Alphen en Ter Aar. Ter plekke werd op de bodem van het Aarkanaal een voertuig aangetroffen.

Twee duikteams, ambulances, een traumahelikopter en diverse politie-eenheden kwamen dinsdagnacht met spoed ter plaatse op de Westkanaalweg. Ter plaatse waren bandensporen te zien die het water in gingen. De duikteams gingen direct te water en begonnen met een zoekactie. Al snel werd een auto gelokaliseerd maar in het voertuig zat niemand, ook rondom het voertuig werd niemand aangetroffen. Nadat het kenteken gecheckt kon worden bleek het te gaan om een gestolen voertuig. Omdat er twee duikteams waren ingezet bij het incident werd het sein ‘Middel duikalarm’ gegeven.

En bergingsbedrijf heeft samen met de brandweerduikers de auto geborgen. De politie doet verder onderzoek.

Foto’s Josh Walet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen