Alphen aan den Rijn – Vrijdag op zaterdagnacht is er brand uitgebroken bij Restaurant Proto aan de Rijnkade in Alphen aan den Rijn. De brandweer schaalde op tot zeer grote brand.

Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand. Direct werden alle omliggende woningen ontruimd en begon de brandweer met blussen. Er werd opgeschaald naar zeer grote brand en er kwam een tweede peloton ter plaatse. In totaal werd de felle brand bestreden met acht tankautospuiten, twee autoladders en diverse aanvullende eenheden.

De brand sloeg na enige tijd over naar een naastgelegen pand met een rietendak, ook dit pand is verwoest door de brand. Omdat in eerste instantie niet duidelijk was of er nog mensen binnen waren stonden drie ambulances en het MMT stand-by, de traumaheli was buiten Alphen geland nabij de Kort-Steekterweg.

Rond half 7 kon de brandweer het sein brand meester geven. Het nablussen zal nog enkele uren duren. Alle geëvacueerde mensen zijn opgevangen in het gemeentehuis, ook burgemeester Liesbeth Spies kwam ter plaatse om zich te laten informeren over de situatie.

De oorzaak van de brand is niet bekend, een speciaal team van de brandweer gaat hier onderzoek naar doen.

Foto’s en video Josh Walet en Joshua Bos


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen