Nieuwkoop – Aan de Transportweg in Nieuwkoop heeft bij de firma Van der Laan een flinke brand gewoed. Één taxibus brandde volledig af.

Even voor half 12 werd de brand ontdekt door een voorbijganger die vervolgens het personeel waarschuwde van het bedrijf. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en schaalde op naar middelbrand.

De brand was van de taxibus overgeslagen naar het gebouw van het taxibedrijf, door snel handelen van de brandweer kon erger worden voorkomen. De taxibus is volledig afgebrand, twee touringcars die er achter stonden zijn ook aangestraald en hebben lichte schade opgelopen.

Bij de brand waren brandweerwagens uit Nieuwkoop, Aarlanderveen en Alphen aan den Rijn ter plaatse. Burgemeester Robbert-Jan van Duijn van de Gemeente Nieuwkoop is ook ter plaatse gekomen om zich te laten informeren over de brand.

De oorzaak van de brand is niet bekend, een speciaal team van de brandweer gaat hier onderzoek naar doen. Ten tijde van de brand is het industrieterrein afgesloten geweest, de politie riep dringend op ruimte te maken voor de hulpdiensten.

Foto’s en video Josh Walet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen