Loenen aan de Vecht РDinsdagmiddag is er een grote woningbrand uitgebroken aan de Koningin Wilhelminaweg in Loenen aan de Vecht. Bij de brand is ̩̩n persoon om het leven gekomen.

Rond 14.30 uur brak de brand uit. Ter plaatse ging het om een uitslaande woningbrand. Vrij snel werd er opgeschaald naar “Zeer Grote Brand”.  Meerdere tankautospuiten, hoogwerkers en ondersteunend materieel spoedde zich naar de locatie. Door de brand raakte twee woningen onbewoonbaar, één daarvan brandde volledig af.

Specialistisch team uit Alphen aan den Rijn ter plaatse

Omdat de hulpdiensten niet konden uitsluiten of er een persoon aanwezig was in de woning tijdens de brand moest de woning betreden worden. Vanwege de instabiliteit van het pand werd er bijstand gevraagd van het STH team West, gestationeerd in Alphen aan den Rijn. Het team rukte even na 19.00 uur uit.

Overleden persoon aangetroffen in de woning

Een speurhond van de politie heeft kort de woning doorzocht en sloeg aan op een menselijke geur. Hierop heeft het STH de situatie veilig gesteld zodat zij de woning konden betreden. In de woning troffen zij een overleden persoon aan. Zowel de brandweer als politie gaan onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. De inzet van de hulpdiensten zal nog geruime tijd duren.

Foto’s Josh Walet en Joshua Bos

Cookievoorkeuren wijzigen