NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Op dinsdagochtend is er brand uitgebroken in een woning aan de Schijfmos in Nieuwerkerk. Een grote zwarte rookwolk was al snel boven de plaats waarneembaar en er werd dan ook al snel opgeschaald naar middelbrand. Niet veel later werd er het sein grote brand gegeven.

Het hoekhuis brandde op de begane grond volledig uit en ook de bovengelegen verdiepingen liepen grote schade op. Daarnaast raakten er twee bewoners gewond en zij zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Eén van hen zou ook het dak op zijn gevlucht.

Door de grote rookwolk trok er veel publiek naar het brandende huis, waardoor er voor de hulpdiensten een onveilige werksituatie gecreëerd kan worden. De politie zette dan ook een groot gedeelte af. De oorzaak is nog niet bekend. Salvage is ter plaatse gekomen.

Foto’s: Thomas van Kekem

Cookievoorkeuren wijzigen