Waddinxveen – Aan de Barbeel in Waddinxveen is zondagavond brand uitgebroken. Bij de brand komt veel rook vrij dat in de hele regio te zien is.

De brand is opgeschaald naar grote brand, hierdoor is de brandweer met veel materieel ter plaatse. Omstanders melden dat er een harde knal was te horen en vervolgens brand uit brak, de knal was in de hele omgeving te horen en te voelen.De politie heeft de woonwijk afgezet, er zijn veel mensen op de been die komen kijken. Iedereen die komt kijken wordt door de politie tegen gehouden en weggestuurd. Ook de bewoners van de wijk wordt verzocht binnen te blijven vanwege de explosies en de rook.

Door de brand is het treinverkeer tussen Alphen en Gouda ontregeld.

Update 20.00 uur:

De brandweer meldt dat de brand woedden in een bouwkeet, vermoedelijk lagen daar gasflessen in die voor de explosies zorgde. Vanwege de explosies bleef de brandweer in het begin op enige afstand, inmiddels wordt er volop geblust.

Foto’s Thomas van Kekem, Rob de Jong, Wouter Hoeben, Nick Slachter en Jasper van Reenen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen