BERGAMBACHT – In de nacht van vrijdag op zaterdag is er brand uitgebroken in een woning aan de Kadijkselaan in Bergambacht. Aangezien er werd gedacht dat er nog mensen binnen waren, werd er al snel opgeschaald naar middelbrand. Tien minuten na de eerste melding werd er verder opgeschaald naar grote brand.

Gelukkig konden de bewoners toch tijdig hun woning verlaten en zij raakten ook niet gewond. Wel was de brand op meerdere plekken van de woning uitslaand geweest en de gehele begane grond is uitgebrand. De brandweer kon wel voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen panden. Na ruim een uur kon de brandweer melden dat de brand onder controle was. Er werd vervolgens nog een controle op de eerste verdieping uitgevoerd, maar toen bleek dat de draagconstructie beschadigd was, heeft men alleen nog verder na kunnen blussen vanaf buiten.

Er bleek ook nog brand te woeden onder de dakpannen aan de tweede verdieping. Met twee torenstralen vanaf de twee autoladders heeft men dit geblust. Even na half 6 (de brand werd even na half 3 ontdekt) was er geen rookvorming meer zichtbaar. Stichting Salvage is ingelicht en zal de schade in kaart brengen. De oorzaak van de brand is onbekend.

Foto’s: Jasper van Reenen

Cookievoorkeuren wijzigen