MOERKAPELLE – Rond kwart over tien is er een gaslek ontstaan in de hoofdgasleiding aan de Herenweg in Moerkapelle. Het gas spoot uit de leiding en mede om die reden schaalde de brandweer op naar Middel Hulpverlening.

Er waren freeswerkzaamheden waarbij de leiding is geraakt. Het frezen, tot ongeveer een halve meter diep voor de aanleg van mantelbuizen, veroorzaakte een gat in de leiding met een diameter van 16 cm. De brandweer zette een waterkanon op om het gas neer te slaan. Het gesis van het ontsnappende gas was tot op tientallen meters afstand te horen. De brandweer verrichte ook direct metingen in de omgeving.

Vier woningen werden (tijdelijk) ontruimd. Ongeveer een uur na het ontstaan van het lek meldde de brandweer dat netbeheerder Liander het gas had afgesloten. Hierdoor konden de medewerkers van de netbeheerder beginnen met de reparatie van de leiding. Of er nog woningen zonder gas zitten, is onbekend. Wel konden na het bericht dat er geen gas meer ontsnapte de ontruimde bewoners terug naar hun woningen. Ook de weg, die was afgesloten, kon weer worden vrijgegeven.

Foto’s: Marco Hoope

Cookievoorkeuren wijzigen