WADDINXVEEN – Aan het begin van de woensdagavond is een bestelbus gekanteld op de Zuidelijke Rondweg in Waddinxveen. Hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder voor de melding van een beknelling.

Al snel bleek dat er geen sprake was van een beknelling; de bestuurster was al vrij snel uit het voertuig. Zij werd daarna gecontroleerd in de ambulance. Niet veel later werd de omgeving ruim afgezet rondom het gekantelde voertuig, waarbij ook een lantaarnpaal uit de grond werd gereden. Er bleken zuurstofflessen in de bus vervoerd te worden en men was bang voor ontploffingsgevaar.

De brandweer kwam om die reden alsnog naar de ongevalslocatie. Na een inspectie heeft men de zuurstofflessen uit de bus verwijderd en deze in de berm gelegd. Hierna heeft men met ademlucht nog andere goederen uit het voertuig gehaald, waarbij men ook klaar stond met een slang hoge druk. Deze inhoud is echter niet bekend gemaakt.

Na afloop heeft de brandweer, inmiddels bijgestaan door de adviseur gevaarlijke stoffen, de flessen leeg laten lopen. Nadat dit was gebeurd, kon de bus geborgen worden. Na een afsluiting van meerdere uren kon de weg weer vrijgegeven worden.

Foto’s: Rob de Jong, Rens den Oude & Remco Gerritsen

Cookievoorkeuren wijzigen