Lisse – Zondag op maandagnacht heeft er bij de Hema in winkelcentrum Blokhuis in Lisse een plofkraak plaatsgevonden.

Rond 3.00 uur werd de plofkraak op de geldautomaat die in de Hema staat gemeld. Volgens de politie zijn twee verdachten er vandoor gegaan op een scooter. De woningen boven het winkelcentrum zijn allemaal ontruimd en er staan volgens de brandweer 47 bewoners op straat, voor hun wordt opvang geregeld.

De Burgemeester van Lisse, mevrouw Spruit, is ook ter plekke en laat zich door de hulpdiensten informeren over de stand van zaken. Er liggen mogelijk nog explosieven bij de geldautomaat, de EOD is hiervoor gealarmeerd en inmiddels ter plaatse om onderzoek te doen.

UPDATE 7.30 uur

Nadat de EOD onderzoek had gedaan bleek dat er geen explosieven meer lagen in de winkel of bij de geldautomaat. Hierop kon de technische recherche veilig de winkel betreden en starten met het sporenonderzoek. Alle 47 geëvacueerde bewoners die boven het winkelcentrum wonen zijn opgevangen bij hotel de Nachtegaal. Zij werden, na meer dan twee uur in de kou te hebben gestaan, opgehaald met een bus.

Een woordvoerder van de brandweer meldt dat alle winkels in de passage vandaag gesloten blijven, ook gaat de markt niet door.

Foto’s en video Josh Walet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen