Weteringbrug – In een bosgebied tussen de Rijksweg A4 en het HSL-spoor woedde woensdagavond een grote brand. Mede door de moeilijke bereikbaarheid van de brand werd er opgeschaald naar “Zeer Grote Brand”.

Even voor 18.45 uur brak de brand uit. De brandweer schaalde snel en groots op. Brandweervoertuigen uit de regio Amsterdam-Amstelland, Hollands-Midden, Kennemerland en Zaanstreek-Waterland kwamen met spoed naar de locatie.

Ter plaatse woedde de brand in een gebied van 100 bij 50 meter. Mede omdat de locatie moeilijk te bereiken was en vanwege het grasachtige gebied werd groots opgeschaald. De brand was gelukkig snel onder controle. Vijf tankautospuiten blijven nog ter plaatse om na te blussen.

Als gevolg van het incident werd er één rijstrook van de A4 afgesloten en reden de treinen op het HSL-spoor met beperkte snelheid.

Over de oorzaak van de brand kon de woordvoerder van Veiligheidsregio Kennemerland nog geen uitspraak doen.

Foto’s Josh Walet en Joshua Bos

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen