Koudekerk aan den Rijn – Zondagavond is de brandweer opgeroepen na een brandmelding bij Latexfalt op de Hoogewaard. Een oliesoort dat warm gehouden moet worden is oververhit geraakt, de brandweer heeft groots opgeschaald.

De brandweer is samen bezig met het bedrijf om de tank te koelen, er bestaat een kans dat de vloeistof ontbrand. De brandweer is sinds 19.15 ter plaatse bij het bedrijf en rond 23.00 komen er nog altijd brandweerwagens ter plaatse ter ondersteuning. O.a. brandweerkorpsen uit Rotterdam, Leiden, Alphen aan den Rijn en Koudekerk zijn ingezet.

Volgens een woordvoerder van de brandweer is de inhoud van de tank inmiddels in brand gevlogen, de brand woedt in de tank en is van buiten niet te zien. De situatie wordt van minuut tot minuut gemonitord. De omgeving zou volgens de brandweer niet in gevaar zijn en er zijn (nog) geen omliggende woningen ontruimd.

De Hoogewaard is in beide richtingen afgesloten omdat er twee grote slangen over de weg lopen voor de toevoer van bluswater dat door twee dompelpomp units uit de Oude Rijn wordt gehaald.

Foto’s en video Josh Walet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen