NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Op zondagmiddag is er een ongeval gebeurd op de Laan van Avant Garde in Nieuwerkerk a/d IJssel. Ter hoogte van de Hornbach kwamen een auto en een fietsster met elkaar in botsing. De situatie leek dusdanig ernstig dat ook de lifeliner werd gealarmeerd.

De vrouw werd door een voorrangs- en communicatiefout geraakt door de auto tijdens het oversteken van de weg. Aanvankelijk was ze niet aanspreekbaar en had een hoofdwond, maar uiteindelijk kwam ze wel bij. Desondanks is ze met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De auto had door de aanrijding flinke schade opgelopen aan met name de voorruit.

Na de aanrijding was de weg tussen de Hoofdweg en de Hornbach dicht. Nadat de lifeliner was vertrokken, werden de fiets en de auto bij de Hornbach gestald. Hierdoor kon de weg weer vrijgegeven worden. Zowel auto als fiets zouden later opgehaald worden. Voor zover bekend bleef de bestuurder van het motorvoertuig ongedeerd.

Foto’s: Rob de Jong, Remco Gerritsen & Thomas van Kekem

Cookievoorkeuren wijzigen