Gouda – Diverse straten rondom de Negenhoeven in Gouda staat blank na een leidingbreuk op de Catharinahoeve in Gouda.

Rond 14.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een wateroverlast en ter plekke stonden er diverse straten onder water. De brandweer is bezig om diverse kelders/kruipruimtes van woningen leeg te pompen. In een gebied van ongeveer 300 meter staat het water zo’n 30 centimeter hoog in de straten, meldt een woordvoerder van de brandweer.

Inmiddels melden bewoners dat er minder druk op de leidingen staat in de woningen. Aan de Catharinahoeve is door nog onbekende oorzaak een drinkwaterleiding gesprongen. Hoe groot de schade is is nog onduidelijk.

Omdat de brandweer extra capaciteit nodig heeft om al het water weg te pompen is er opgeschaald naar Middel Hulpverlening, hierdoor komt er een extra tankautospuit ter plaatse. Inmiddels heeft drinkwater bedrijf Oasen de leiding afgesloten en stroomt er geen water meer uit de kapotte leiding.

Het lek is ontstaand door verzakkingen, aldus het drinkwaterbedrijf.

Foto’s Jippe Groenendijk en Remco Gerritsen

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen