WADDINXVEEN – De politie is op vrijdagavond lange tijd bezig geweest om een vermoedelijk verward persoon te kunnen arresteren. Dit speelde zich af op de Frederik Hendriklaan in Waddinxveen.

Volgens een getuige was de man een lange tijd aan het schreeuwen naar de politie. Dit gebeurde door een raam op de eerste verdieping. Op het moment dat de politie naar binnen wilde gaan, klom de man het dak van het complex op. Hierop werd de brandweer gealarmeerd voor de melding van een “persoon op hoogte”. Dit hield mede in dat de brandweer van kazerne Den Haag Loosduinen ter plaatse werd gevraagd met het springkussen. Echter koos de man eieren voor zijn geld toen hij de brandweer zag arriveren en hij klom weer naar binnen.

Hierna is de politie nog een uur bezig geweest uiteindelijk te kunnen arresteren. Nadat dit was gebeurd, werd de man direct in een arrestantenbus geladen en naar het politiebureau gebracht. De brandweer heeft vervolgens nog een controle uitgevoerd in de woning. Nadat deze was veiliggesteld, kon de politie naar binnen om onderzoek te verrichten. De reden van het gedrag van de man is onbekend.

Foto’s: Rob de Jong, Rens den Oude, Remco Gerritsen & Nick Slagter

Cookievoorkeuren wijzigen