Waddinxveen – Een appartementencomplex aan de Havikhoek in Waddinxveen is zondagavond ontruimd op last van de brandweer. In het gebouw wordt een hoge concentratie koolmonoxide gemeten.

Rond 20.00 uur kwam de melding binnen bij de brandweer, even later schaalde de brandweer op naar Middel Hulpverlening waardoor een extra bluswagen en een hulpverleningsvoertuig uit Gouda ter plaatse kwam.

De brandweer zoekt naar de bron van de koolmonoxide, aldus een woordvoerder.

De brandweer meldt rond 20.50 dat de koolmonoxide vrij komt door een losse afvoer van een CV op de 5e etage van het gebouw. Alle bewoners zijn volgens de brandweer in veiligheid. Op de overige etages is er geen verhoogde waarde koolmonoxide gemeten.

Rond 21.15 uur werden de linten weggehaald en mochten de bewoners terug naar hun woning. De brandweer was toen net klaar met de laatste metingen en er werden geen waardes meer gemeten waardoor de mensen buiten zouden moeten blijven. Alle hulpdiensten konden hierop weer retour.

Foto’s Rens den Oude, Remco Gerritsen en Rob de Jong

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen