Waddinxveen – Vrijdag op zaterdagnacht is er bij een zendmast in Waddinxveen langs de Bloemendaalseweg brand gesticht.

Even na middernacht werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand bij de Bloemendaalseweg. De brandweer heeft het brandje snel weten te blussen.

De afgelopen tijd zijn er in Nederland al meerdere zendmasten in brand gestoken, de brandstichtingen hebben te maken met protest van sommigen tegen de uitrol van het 5G-netwerk. Actievoerders vrezen dat de straling van antennes slecht is voor gezondheid en milieu. Hiervoor bestaat overigens geen enkel bewijs. Ook zou door sommigen worden gesuggereerd dat er een verband is tussen 5G en het coronavirus.

De forensische opsporing komt ter plaatse voor sporenonderzoek.

Foto’s Remco Gerritsen

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen