ALPHEN AAN DEN RIJN – Op woensdagochtend is er brand uitgebroken in een uitvaartcentrum en kerk aan de Ambonstraat/Willem de Zwijgerlaan in Alphen aan den Rijn. Er werd hierbij uiteindelijk opgeschaald naar “zeer grote brand en GRIP 1”. Het betreft een uitslaande brand waarbij ook veel rook vrijkomt.

De brand lijkt te woeden in het uitvaartcentrum en de brandweer zette voornamelijk in om overslag naar de kerk te voorkomen. Een groot gedeelte van de omgeving is afgezet. Vanwege de waterwinning is de Julianabrug volledig afgesloten, bovenop de brug heeft de brandweer de dompelpomp unit neer gezet om voldoende water te pompen naar het incident.

De hulpdiensten gaan uit van brandstichting, de politie zal een onderzoek starten samen met de brandweer.

Rond 12.30 uur was de brand onder controle, zo meldde de brandweer op twitter.

Foto’s: Josh Walet & Joshua Bos

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen