Bergambacht – Woensdagochtend even voor 10.45 uur is er brand uitgebroken in een paardenstal aan de Lekdijk West in Bergambacht. Voorafgaand aan de brand zou er een explosie hebben plaats gevonden.

Om 10.42 werden de eerste eenheden opgeroepen. Een minuut later werd er door de meldkamer opgeschaald naar het sein “Grote Brand”. De brandweer kwam met drie tankautospuiten, een autoladder en allerlei ondersteunend materieel ter plaatse. Bij aankomst van de brandweer stonden er geen paarden meer in de stal, die zouden al gered zijn. Hierbij heeft één iemand brandwonden opgelopen aan zijn hand.

Tijdens het blussen zijn knallen gehoord, vermoedelijk zijn deze afkomstig van gasflessen in de stal. Door de inzet van de brandweer is er voorkomen dat de brand oversloeg naar het naastgelegen woonhuis. De oorzaak van de brand is onbekend.

Foto’s Remco F. Gerritsen en Thomas van Kekem

Cookievoorkeuren wijzigen