WADDINXVEEN – Op Goede Vrijdag dachten bewoners van een woning aan het Papaverveld te gaan frituren. Vanwege corona wilde men niet naar de cafetaria en werd de frituurpan aangezet. Echter ging de geplande avond letterlijk en figuurlijk in rook op, toen de friteuse in brand vloog.

De bewoners zaten tijdens het opwarmen in de tuin, toen op een gegeven moment de rookmelder afging. Zij hebben snel gehandeld door dekens over het apparaat te leggen, waarmee erger voorkomen kon worden. De brandweer heeft de frituur en het gasfornuis, waar de friteuse op stond, veiliggesteld en naar buiten gebracht. Daarna zijn alle ramen opengezet om te kunnen ventileren. Ook zijn er nog metingen verricht. Een ambulance kwam nog ter plaatse, maar er bleek niemand gewond. Stichting Salvage is dezelfde avond nog langsgekomen om de schade in kaart te brengen.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen