Moerkapelle – Maandag op dinsdagnacht is er een grote brand uitgebroken bij de firma Holabouw aan de Nijverheidstraat in Moerkapelle. Bij de brand, die in het dak woed, komt veel rook vrij.

Rond 1.50 uur werd de brandweer gealarmeerd, vrijwel direct werd er opgeschaald naar middelbrand en vervolgens naar groot- en zeer grote brand. De brand, die in het dak woedde, werd bestreden vanaf de grond en vanuit een hoogwerker en een autoladder. Korpsen uit Zevenhuizen, Zoetermeer, Gouda en Waddinxveen zijn ter plaatse voor de brandbestrijding. De brandweer probeert overslag naar twee naastgelegen silo’s te voorkomen, daarin zitten isolatiekorrels volgens een woordvoerder. De brandweer is in het dak sleuven aan het zagen ‘stoplijn’ te creëren om zo te brand te kunnen beperken.

Na ruim drie uur blussen kon de brandweer het sein ‘brand meester’ geven. Wel zal de brandweer nog lange tijd aanwezig zijn om na te blussen.

Foto’s Josh Walet en Remco Gerritsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen