Lekkerkerk – Rond half 8 in de avond werd de brandweer opgeroepen voor een schoorsteenbrand aan de Berlagestraat te Lekkerkerk. Deze werd veroorzaakt door een houtkachel.

Een buurtbewoner zag de vlammen uit de schoorsteen komen en heeft daarop de bewoner ingelicht waarop deze 112 heeft gebeld. Hierdoor werd al snel het sein middelbrand gegeven en kwam er nog een extra brandweereenheid ter plaatse. De brand was zo heftig dat de vlammen al snel ook elders op het dak terecht kwamen waarna een 2de brandhaard was ontstaan. De brandweer heeft deze met de hoogwerker en een straal water snel weten te blussen.

Omdat de brand ook in de isolatie was gekomen werd het cobra team uit Ouderkerk aan de IJssel opgeroepen. Een team wat gespecialiseerd is in het bestrijden van brand op moeilijk bereikbare plekken. De brandweer heeft voor de zekerheid nog dakpannen verwijderd om te controleren of het vuur uit was. Toen na 2,5 uur bleek dat de brand definitief gedoofd was, en in de aanliggende woningen geen CO werd gemeten,konden de dakpannen weer worden terug gelegd en allen spullen weer worden ingepakt.

De schoorsteen hoefde uiteindelijk niet geraagd te worden. Stichting salvage heeft de bewoners opgevangen en de schade opgenomen.

Foto’s Thomas van Kekem

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen