WADDINXVEEN – Aan het begin van de zaterdagmiddag is er brand uitgebroken in een woning van een flat aan de Peter Zuidlaan in Waddinxveen. Bij de eerste melding had de brandweer al opgeschaald naar middelbrand. Bij het ter plaatse komen schaalde zij zelfs op naar grote brand.

Aanvankelijk werd er gedacht dat er nog iemand binnen was en de brandweer zette dan ook in om zo snel mogelijk een binnenaanval in te kunnen zetten. Echter bleek de woning leeg te zijn. Meerdere woningen werden ontruimd vanwege de brand.

De brand zelf, die gepaard ging met zwarte rook, was redelijk snel onder controle. De oorzaak van de brand is onbekend, maar meerdere buurtbewoners klaagden over het feit dat dit een keer moest gaan gebeuren met de verslaafde die daar zou wonen. Stichting Salvage en Woonpartners Midden Holland kwamen ook ter plaatse om de schade in kaart te brengen.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen