Regio – Voor het zoveelste weekend op rij stormt het in het land, ook in deze regio heeft dat zo zijn gevolgen. De brandweer is al heel de dag bezig met het afhandelen van stormschades in de regio.

In dit item vindt u een overzicht van de meest opvallende stormschade meldingen in de regio Hollands Midden. Dit item wordt in de loop van de dag nog aangevuld.

Bodegraven – Aan de Klaproos in Bodegraven kwamen vanmorgen zonnepanelen los te zitten op een dak van een woning. Een van de zonnepanelen lag al in de dakgoot. De brandweer heeft ook een aantal losliggende dakpannen verwijderd.

Sassenheim – Aan de Narcisselaan in Sassenheim is een deel van een gevel naar beneden gekomen. De geveldelen kwamen op een voetpad en op geparkeerde auto’s terecht. Niemand raakte gewond, wel zijn er twee auto’s beschadigd.

Waddinxveen – Aan het Sportpad in Waddinxveen dreigde een boom om te vallen. Volgens omwonenden valt er geregeld dood hout uit de boom, dit komt dan bijna op fietsers en voetgangers terecht.

Oud Ade – Aan de Achterwetering in Oud Ade waaiden dakdelen van een dak van een manage. De brandweer heeft de losse delen verwijderd.

Ter Aar – Aan de Schilkerweg nabij Ter Aar waaide een boom om. De boom kwam hierdoor deels op de weg terecht wat voor verkeershinder zorgde. De brandweer heeft de boom verwijderd.

Oude Wetering – Aan De Baan in Oude Wetering waaide een grote boom om op een woning. De brandweer heeft een aantal takken verwijderd om de situatie veilig te stellen. Gezien de grote van de boom komt een gespecialiseerd bedrijf de boom weghalen.

Alphen a/d Rijn – Bij het Alphense politiebureau, aan de Kees Mustersstraat, waaide een deel van de gevel los.

Leiderdorp – Op de negende etage van een flat aan de Laan van Berendrecht in Leiderdorp waaide een zonnescherm los. De omgeving was kort afgezet. Het zonnescherm is veiliggesteld door de brandweer.

Leiderdorp – Aan de Gallaslaan in Leiderdorp waaide een boom om. De brandweer heeft de boom weggehaald.

Leiden – Aan de Schubertlaan in Leiden waaide een compleet flat dak weg. Een deel van het dak ligt nog op de flat. De omgeving is ruim afgezet en er wordt mogelijk ontruimd.

Moordrecht – Opnieuw een elektriciteitsmast aan deze weg omver; weg loopt over in 4e tochtweg waar vorige weekenden hetzelfde gebeurde. De stroom werd door Stedin afgesloten en vervolgens is de paal verwijderd. Het gemaal een stukje verderop is ook aangesloten op deze stroomvoorziening, waardoor het Hoogheemraadschap ook kwam voor een storing.

Stolwijk – Bij de N207 stond een boom op omvallen. Deze is gecontroleerd naar beneden gehaald door de brandweer. De weg was tijdelijk dicht.

Gouda РOp het Rosarium waren meerdere dakpannen los komen te liggen, waarvan er ̩̩n ook daadwerkelijk naar beneden was gevallen. De brandweer heeft m.b.v. de autoladder de losse pannen verwijderd.

Moordrecht – Airco-dakunit van ruitersportbedrijf dreigde van het dak te waaien. Dit was aan de Ambachtsweg. De unit is door de brandweer teruggezet.

Cookievoorkeuren wijzigen