Alphen aan den Rijn РBij het Topaasplantsoen In Alphen aan den Rijn heeft in de nacht van zaterdag op zondag een steekpartij plaatsgevonden. Daarbij kwam ̩̩n persoon om het leven, drie anderen raakten gewond.

Zeker vijf ambulances en een traumahelikopter kwamen naast vele politie-eenheden rond 0.50 uur ter plaatse bij het Topaasplantsoen. Eén slachtoffer is ter plekke gereanimeerd, maar overleed aan zijn verwondingen. Ook waren er slachtoffers in de Robijnstraat en de Castorstraat aangetroffen. In de Robijnstraat heeft de politie ook één verdachte opgepakt.

De politie heeft nog de hele nacht sporenonderzoek verricht. Hierdoor waren diverse straten afgesloten. Het motief is nog onbekend, buurtbewoners spreken van een uit de hand gelopen ruzie.

UPDATE 23-02-2020 15:28 – Het overleden slachtoffer is een 16-jarige jongen uit Amsterdam. Ook raakte een 19-jarige jongen uit Amsterdam en een 53-jarige vrouw uit Alphen a/d Rijn gewond, zij zijn buiten levensgevaar. De steekpartij vond plaats in een woning in de Robijnstraat. Een 17-jarige voorbijganger werd ook geraakt, hij is voor behandeling naar de huisartsenpost geweest. Na het incident werd een 18-jarige Alphenaar opgepakt. Aanleiding voor het incident zou liggen in de familiaire sfeer.

Foto’s Josh Walet en Jelle Corstens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen