HOLLANDS-MIDDEN – Het kan bijna niemand ontgaan zijn, vandaag raast storm Ciara over Nederland. Inmiddels zijn er al meerdere meldingen van stormschade binnengekomen. Via dit bericht zal 112HM u vandaag op de hoogte houden van de laatste meldingen rondom stormoverlast.

Heeft u zelf iets gezien en/of foto’s gemaakt? Aarzel dan niet en neem contact op met de Whatsapp-tiplijn (0626923930)!

Zoekt u een bepaald item? Gebruik dan eventueel de zoekfunctie in uw browser om gemakkelijk het gewenste incident te kunnen bekijken.

Gouda - De brandweer is ter plaatse geweest op het Driewegplein in Gouda. Hier liggen dakplaten op het dak welke weg dreigen te waaien. De brandweer gaat de platen van het dak halen.

Leiden - De brandweer is ter plaatse geweest op de Zijlsingel in Leiden, aldaar lagen losse materialen op een stijger welke voor gevaar zorgde. Brandweer heeft spullen vast gezet.

 

 

Leiden – Hulpdiensten hebben een ruime afzetting gemaakt doordat er losliggende steigerdelen naar beneden vallen op het Vijfmeiplein in Leiden. Een deel van het steiger is onstabiel. De Vijfmeilaan is volledig afgesloten.

 

 

Alphen aan den Rijn - Onder het mom van ‘de hond moet toch uitgelaten worden’ trotseren deze mensen de storm!

Noordwijk aan Zee – Op het dak langs de Jan van Henegouwenweg is de dakbedekking los gewaaid, brandweer is ter plaatse.

 

 

Waddinxveen – Op het Woubrechterf was een boom omgewaaid en versperde daarmee de weg. Deze is door de brandweer in stukjes gezaag en in de berm gelegd. Dit hout wordt op een later tijdstip verwijderd.

 

Reeuwijk – Op de Kerkweg in Reeuwijk was een elektrapaal schuin komen te staan. De brandweer heeft de mast gezekerd aan de eigen wagen en heeft de professionele hulp afgewacht.

 

 

Noordwijk - Bij het gemeentehuis aan de Voorstraat zijn dakdelen los gewaaid, de brandweer kwam ter plaatse om de losse dakdelen te verwijderen.

 

Leiderdorp - Aan de Zijlbaan in Leiderdorp kwamen gevelplaten los te zitten bij de Leenbakker, de brandweer heeft de platen vast gezet.

 

Alphen aan den Rijn - Op de Gnephoek is een boom omgewaaid, een buurtbewoner met een kettingzaag en wat behulpzame automobilisten die er toch niet langs konden hebben de boom klein gemaakt en de weg weer vrijgemaakt.

 

 

Haastrecht - Langs de N228 tussen Oude Water en Haastrecht waren takken op een stroomkabel gevallen. De brandweer heeft de situatie veilig gesteld, wel moest de weg enige tijd hiervoor dicht.

Rijpwetering - Langs de Lange Dwarsweg is bij een manege het dak kapot gewaaid, de brandweer kwam ter plaatse om de situatie veilig te stellen.

 

Alphen aan den Rijn - Ook het Alrijne Ziekenhuis bleef niet gespaard tijdens de storm, delen van het dak zijn kapot gewaaid en zijn in de omgeving terecht gekomen. Uit voorzorg is de toegangsweg van het ziekenhuis afgesloten.

 

Waddinxveen – Op de Jan Dorrekenskade West stond een boom op omwaaien. Hij was al dusdanig scheef komen te staan dat zelfs de klinkers en de hele grond omhoog werden gedrukt door de wortels. De brandweer had enige moeite om de boom omver te kunnen zeggen, maar uiteindelijk is dit gelukt. Hierbij ontstond nog een kleine waterlekkage.

Meerdere bomen in de straat bleken bijna om te kunnen vallen. In overleg met de gemeente is er besloten om de omgeving af te zetten.

Gouderak – Bij een gebouw is een rij dakpannen van het dak afgekomen op de Kranepoort. De brandweer heeft de situatie veiliggesteld.

Eveneens in Gouderak was aan de Kattendijk een elektriciteitsmast scheef komen te staan. De weg ging tijdelijk dicht en men heeft het energiebedrijf uiteindelijk afgewacht, welke het incident heeft verholpen.

Waddinxveen – Op de Piet Heinstraat in Waddinxveen was een gedeelte van de dakbedekking van woningen naar beneden gekomen. De gevaarlijk liggende gedeeltes is verwijderd door de brandweer.

Nieuwerkerk a/d IJssel

Op het Begoniaveld in Nieuwerkerk was een boom omver gewaaid. Deze is verwijderd door de brandweer.

Moordrecht – Op de Schielands Hoge Zeedijk in Moordrecht was een doek losgewaaid van een hek. Deze is door de brandweer weer vastgezet.

Reeuwijk – Een boom was in de kop gescheurd en een aantal takken waren er al uitgebroken. Voor de veiligheid heeft de brandweer de complete boom omgezaagt en opgeruimd.

Gouda – Een reclamebord was losgeraakt op de Goudkade in Gouda. Met de autoladder heeft de brandweer alles weer vast kunnen zetten.

Waddinxveen - Op de Jan Bijhouwerstraat was een dakpan na beneden gevallen. Omwonenden hadden gelijk hun auto’s weggehaald, aangezien de dakpan op de parkeerplaats terechtkwam. In eerste instantie heeft de brandweer de parkeervakken afgezet. Later kwam de autoladder en heeft de bemanning alle losse dakpannen weer netjes gelegd om naar beneden gehaald.

Cookievoorkeuren wijzigen