GOUDA – Op de Kanaaldijk (N207) bij Gouda is op donderdag tijdens de avondspits een ongeluk gebeurd. Hierbij waren drie personenauto’s en een bestelbus met aanhanger betrokken.

De bestuurster van het achterste voertuig raakte door het ongeval gewond en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Alle andere inzittenden van verschillende voertuigen bleven ongedeerd. Na het ongeval ontstond er een kleine verkeerschaos; de weg was dicht voor bestuurders die Gouda wilden verlaten. Hierdoor kwam al snel een file die de Korte Akkeren inging. Ook Gouda in had last van het ongeval: er stond op een gegeven moment een file met een vertragingstijd van een half uur vanaf de Coenecoopbrug.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is onbekend. Twee bergers hebben de meeste voertuigen meegenomen. Alleen de voorste auto kon op eigen kracht zijn weg weer vervolgen.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen