Hazerswoude Dorp – Een vrachtwagen is op woensdagochtend rond 7.00 uur vast komen te zitten in de houten constructie van een ophaalbrug aan de Burgemeester Warnaarkade in Hazerswoude Dorp.

De brug raakte zwaar beschadigd nadat een chauffeur van Poolse afkomst over de brug probeerde te rijden. Volgens de politie wist de man dat de brug te klein was om overheen te rijden maar was dit de enige optie om de wijk te verlaten en gokte hij het er vervolgens op dat hij het zou redden.

Een aannemersbedrijf is ter plaatse met een kraan om de brug de demonteren zodat de vrachtwagen de brug af kan rijden. De brug word woensdagavond weer open gesteld voor fietsers en voetgangers en in de loop van donderdag mag het autoverkeer ook weer gebruik maken van de brug.

Foto’s Josh Walet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen