MOORDRECHT – Op dinsdagmiddag is er een auto te water geraakt bij de Middelweg in Moordrecht. Door nog onbekende oorzaak schoot het voertuig bij de bocht richting de Provincialeweg rechtdoor en belandde ondersteboven in de sloot. Omstanders bedachten zich geen moment en sprongen het water in om de man uit zijn benarde positie te bevrijden.

De inmiddels gearriveerde politie vorderde vervolgens van een bestelbus de ladder om daarmee een brug te creëren. Even later kon de brandweer hierbij helpen en is er een menselijke ketting gevormd waarmee eerst het slachtoffer en daarna de redder op het droge geholpen kon worden. Beide mannen werden overgedragen aan de ambulancedienst, die zich over hen kon ontfermen. De bestuurder is uiteindelijk met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De dappere omstander kon na het opwarmen zelf weer naar huis.

Als gevolg van dit eenzijdige ongeval was de weg vanuit Gouda tijdelijk afgesloten. Een berger heeft het voertuig uit de sloot getakeld en meegenomen. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe het voorval heeft kunnen gebeuren.

Foto’s: o.a. Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen