Alphen aan den Rijn – Op de Steekterweg tussen Alphen aan den Rijn en Zwammerdam heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee personenauto’s klapte frontaal op elkaar, daarbij raakte meerdere personen gewond.

Rond 19.30 botste twee auto’s op elkaar doordat één van de voertuigen op de verkeerde weghelft was belandt nadat de auto over een wegafscheiding reed. In eerste instantie werden de hulpdiensten naar de Kortsteekterweg gestuurd maar eenmaal daar bleek dat het ongeval op de Steekterweg had plaatsgevonden, aan de andere kant van de Oude Rijn dus. Vanwege de ernst van het ongeval werden er meerdere ambulances en het MMT gealarmeerd.

De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft het medisch personeel geassisteerd om één van de slachtoffers uit de auto te halen, hierdoor moest de brandweer de deur verwijderen met hydraulisch gereedschap.

In totaal raakte er vier personen gewond. Drie uit de witte auto, waaronder twee kinderen, en één persoon uit de andere auto. De VOA (Verkeersongevallen analyse) heeft ter plekke sporenonderzoek gedaan, hierdoor was de weg in beide richtingen afgesloten.

Foto’s Josh Walet en Joshua Bos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen