LEIDEN – In de nacht van zaterdag op zondag was het een drukte van belang voor de brandweer in Leiden. In totaal kreeg men zeven meldingen via P2000, waarvan drie buitenbranden en twee autobranden. Ook in Rijnsburg werd er tot drie keer toe een melding gedaan van een buitenbrand.

De eerste voertuigbrand was op de Langebrug; hierbij ging het om een brommer die in brand was geraakt. Door het vuur werd ook een fiets aangestraald. De brand was snel onder controle, maar de brommer kan wel als verloren worden beschouwd.

Op de Havikshorst was het ook raak met in totaal twee meldingen. Eerst was er een melding van een containerbrand, die anderhalf uur later werd opgevolgd door een voertuigbrand. Het ging in dit geval om een bestelbus die aan de achterzijde in brand stond. Door het snelle optreden van de brandweer kon erger worden voorkomen; de bus is niet compleet verwoest. Met hydraulische gereedschap is de bus nog opengebroken om er zeker van te zijn dat het vuur ook binnen uit was.

In al deze gevallen wordt momenteel uitgegaan van opzet. De politie heeft sporen veilig kunnen stellen en zal een onderzoek instellen.

Foto’s: Jelle Corstens

Eerste zeven foto’s zijn van de bestelbus aan de Havikshorst, de onderste vijf van de brommer aan de Langebrug

Cookievoorkeuren wijzigen