HOOGMADE – Op maandagmiddag is er rond 12.15 uur brand uitgebroken in de Room Katholieke Kerk in Hoogmade. Al snel bleek de brand dusdanig groot dat er flink werd opgeschaald. Binnen een uur was er opgeschaald naar “Zeer grote brand, GRIP 2”.

De brandweer liet via Twitter weten dat de brand is ontstaan door het afbranden van verf op het dak. Op meerdere plekken kwam de rook onder het dak vandaan, ook bij de toren. Later sloegen ook de vlammen uit het pand.

De brandweer roept mensen op om niet te komen kijken, zodat de hulpdiensten voldoende ruimte hebben en er is sprake van veel rookontwikkeling. De naastgelegen school is ontruimd, net als enkele woningen. Dit is mede vanwege het feit dat er ook val-/instortingsgevaar is. Tevens is er een NL alert verzonden om ramen en deuren gesloten te houden.

Meer info en foto’s volgen

Foto’s: Josh Walet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen