NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Op maandagavond is er rond 19.15 uur een ernstig ongeval gebeurd op de A20 tussen Nieuwerkerk en Capelle. Hierbij is een vrachtwagen op een andere truck gebotst met een grote ravage tot gevolg.

Volgens de eerste berichten zou één van de vrachtwagens met pech op de vluchtstrook hebben gestaan, waarna de collega vrachtwagen daar op klapte. De ravage was groot; de weg was bezaaid met brokstokken en er was veel diesel op de weg en in de berm terechtgekomen.

Wonder boven wonder raakte beide chauffeurs slechts lichtgewond, één van hun moest wel ter controle mee naar het ziekenhuis.

De hele rijbaan richting Rotterdam werd na het ongeval afgesloten. Auto’s moesten keren en terug naar de afrit rijden. Ook vrachtwagens moesten achteruit terug. Een flinke file was het gevolg. De politie zal onderzoek doen naar de precieze toedracht van het ongeval.

Uit de container lekte glycerol, dit ligt bezaaid over het hele wegdek en is ook in de naastgelegen sloot terecht gekomen. Diverse bedrijven zijn druk bezig om de weg weer vrij te maken, ergens vannacht moet de weg weer vrij zijn.

Foto’s: Josh Walet & Rob de Jong

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen