Waddinxveen – Rond half 12 vanochtend werden politie, twee ambulances en de first responders van Waddinxveen naar de kruising van de Henegouwerweg N207 en de Brugweg gestuurd in Waddinxveen.

Aldaar bleek een fietser door nog onbekende oorzaak te zijn gevallen waarna deze hard op het asfalt terecht was gekomen. Al snel bleken de verwondingen zo ernstig dat ook de traumahelikopter uit Rotterdam werd gealarmeerd. Deze landde niet veel later in een weiland niet ver van het incident af.

De fietser is uiteindelijk met onder andere een hoofdwond per ambulance, met hulp van de trauma-arts, naar het Erasmus MC in Rotterdam vervoerd. Dit gebeurde onder begeleiding van drie politiemotoren en een politieaudi. De traumahelikopter steeg daarna op om de arts bij het Erasmus MC weer op te halen.

De VOA is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval. Na het ongeval ontstond grote verkeersvertraging doordat een deel van het kruispunt was afgezet.

Foto’s Thomas van Kekem

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen