NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Aan het einde van de vrijdagochtend is er een ongeval gebeurd op de A20 tussen Nieuwerkerk en Moordrecht. Hierbij waren in totaal vier personenauto’s, waarvan één met aanhanger, en twee vrachtwagens betrokken. Na het ongeval werd de A20 afgesloten in de richting van Gouda.

Na ongeveer 20 minuten kon één rijstrook weer worden vrijgegeven, waardoor het verkeer weer enigszins op gang kwam. In die tussentijd ging men verder met de afhandeling van het ongeval. Twee personen werden nagekeken in de ambulance, maar uiteindelijk bleek niemand dusdanig gewond te zijn dat vervoer naar het ziekenhuis noodzakelijk was. Wel moesten twee auto’s en de aanhanger geborgen worden. Van de aanhanger moest zelfs de dissel gedemonteerd worden om hem los te kunnen koppelen. Een andere auto kon verder rijden, maar reed wel met de berger om mee om een kleine noodzakelijke reparatie te laten verrichten. Bij één van de vrachtwagens werd de afgebroken spiegel provisorisch gerepareerd, zodat deze ook weer verder kon rijden.

Door het ongeval ontstond er een file met een vertraging van bijna een uur. Op de andere rijbaan ontstond eveneens een file van ongeveer een kwartier door kijkers. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is onbekend.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen