Alphen aan den Rijn – Woensdagochtend heeft er een flinke brand gewoed in de Alphense Oranjestraat. De brandweer kwam groots ter plaatse en schaalde op naar “Middelbrand”. De bewoonster sprong uit het raam om haarzelf in veiligheid te brengen.

Even voor 10.50 uur werd de brandweer opgeroepen. Onder andere twee blusvoertuigen werden ingezet, dit zorgde voor een opschaling naar “Middelbrand”. De brand woedde in de slaapkamer en ging gepaard met hevige rookontwikkeling, naast rook zijn er ook vlammen uit het raam gekomen. En tweede bewoner, die later kwam aanlopen, werd onwel. Daarom werd er een tweede ambulance opgeroepen.

Ook een naastgelegen woning stond vol met rook. Om goed te kunnen controleren of de brand daar ook woedde, werd er een gat in het dak gezaagd. In deze woning ging het uiteindelijk alleen om rook die zich door de kieren in de muur had verspreidt. De brandbestrijding werd bemoeilijkt door een laag riet in het plafond van de woning.

De bewoonster is naar het ziekenhuis overgebracht, de andere bewoner is door de politie opgevangen. De slaapkamer brandde volledig uit, de rest van de woning had rook- en waterschade. Ook de naastgelegen woning had rookschade. De Forensische Opsporing is ter plaatse een onderzoek gestart naar de brandoorzaak.

UPDATE:

De politie meldt dat de bewoonster die naar beneden is gesprongen, een 30-jarige vrouw, is aangehouden. Zij wordt verdacht van brandstichting in de woning, de politie heeft het zorgkader in kennis gesteld.

Foto’s Joshua Bos

Cookievoorkeuren wijzigen