GOUDA РE̩n woning aan de Veenzoom in Gouda is dinsdagavond tijdelijk ontruimd toen de bliksem insloeg. Een boom die in de tuin van deze bewoner staat, spleet hierdoor doormidden. Dat gebeurde rond half acht tijdens een zware onweersbui.

De ongeveer 30 meter hoge boom was volgens een woordvoerder van de brandweer door de inslag gespleten. Omdat deze in de achtertuin van een woning stond, besloot de brandweer geen risico’s te nemen. ,,De boom was instabiel en we vreesden dat deze op de woningen zou vallen.’’ Daarom is uit voorzorg uiteindelijk één nabijgelegen huis ontruimd.

Inmiddels was ook de gemeente gewaarschuwd. Die heeft een bedrijf ingeschakeld dat de boom ‘tot veilige hoogte’ heeft ingekort. Omdat het om een huurwoning gaat, stuurt de gemeente de rekening naar corporatie Mozaïek Wonen.

Tekst: AD
Foto’s: Remco F. Gerritsen

Cookievoorkeuren wijzigen