WADDINXVEEN – Op zaterdagmiddag werd de brandweer van post Boskoop samen met de politie gealarmeerd voor de melding van een “persoon in drijfzand” aan het Noordeinde in Boskoop. Al snel bleek dat deze locatie niet klopte, iemand had namelijk vanuit de trein gezien dat er kinderen aan het spelen waren op een plek waar drijfzand is. Dit was tussen Boskoop en Waddinxveen in.

Al snel kwam men uit bij het Lindenlaantje in Waddinxveen. De hulpdiensten zetten een korte zoektocht in, maar al snel bleek dat de kinderen niet meer op de bewuste plek aan het spelen waren. Ook op de plek waar de fietsen waren gesignaleerd was leeg. Later trof een motoragent de bewuste kinderen aan elders in het gebied. Hieruit bleek dat de kinderen ongedeerd waren, waarop de brandweer terug kon naar de kazerne. De kinderen zijn flink toegesproken door de agent dat zij niet op een dusdanig gevaarlijke plek mogen spelen.

Foto’s: Rob de Jong

Cookievoorkeuren wijzigen