LEIDERDORP – Een groot waterballet en een sinkhole aan de Groenendijkstraat in Leiderdorp nadat vrijdagochtend 22 maart een waterleiding was gesprongen. Door het sinkhole zakte een geparkeerd voertuig deels weg in het gat.

Men heeft nog geprobeerd om het voertuig eruit te duwen maar dit was niet meer mogelijk. Een bergingsbedrijf moest er aan te pas komen om het voertuig uit het gat te halen. De gemeente Leiderdorp is direct druk bezig geweest om de kapotte waterleiding af te sluiten. Echter bleek het niet eenvoudig de juiste leiding te vinden. Twee pogingen om een leiding af te sluiten mislukten waardoor het water bleef stromen en bijna een woning binnenstroomde. Iets na negenen heeft waterbedrijf Oasen, die met spoed ter plaatse was gekomen, de juiste leiding gevonden en dichtgedraaid. Het gat voor de woning leek inmiddels, doordat de leiding is afgesloten, op een klein zwembad. Volgens een buurtbewoner is dit niet de eerste keer dat dit gebeurd in de straat, het zou namelijk al twee keer eerder gebeurd zijn.

Foto’s: KJfotografie

Cookievoorkeuren wijzigen