LEIDEN – Dinsdagmorgen 5 maart heeft er een brand gewoed achter een muur onder het spoorviaduct aan de Ypenburgbocht in Leiden. Een voorbijganger die onder het spoorviaduct liep nam rook waar en een ontzettende brandlucht waarop hij/zij de brandweer alarmeerde.

De brandweer kwam vervolgens met spoed ter plaatse. De brandweer heeft bij aankomst geprobeerd om vanaf het voetpad onder het spoorviaduct de brand met een straal hoge druk te blussen, maar dit lukte niet. Een brandweerman heeft zich uiteindelijk via een klein gat aan de buitenzijde van het viaduct toegang weten te verschaffen tot het gedeelte waar de brand woedde. Om door het gat te kunnen komen moest de brandweerman zijn ademluchttoestel en ademluchtmasker af doen. Eenmaal binnenin kon hij dit pas weer aan doen. Een breekijzer en de zogenoemde ‘bonk’ om deuren e.d. mee te forceren werden ook mee naar binnen genomen. Vervolgens is van binnenuit de brand geblust.
Volgens de politie zouden junkies e.d. zich verblijven achter de muur. Via een plaat in de muur onder het viaduct zouden zij zich normaal gesproken toegang verschaffen tot het gedeelte achter de muur. Echter was deze plaat dicht en moeilijk open te maken waardoor ze het nu zo op deze manier hebben gedaan Wat er precies in brand heeft gestaan is onbekend.

Foto’s: KJfotografie

Cookievoorkeuren wijzigen